Miljø

Rjukan Matfestival skal være en miljøvennlig festival med fokus på kortreist mat, resirkulering av avfall, gjenbruk av materiell og organisk nedbrytbare materialer   

Matfestivalen skal ikke bare være på lag med naturen – men også mennesker. Vi ønsker å være en arena der folk kan møtes og hygge seg sammen på sommerstid, og være et sosialt samlingspunkt. Håper du også vil komme!

Avfallssortering

Det blir plassert ut miljøstasjoner for avfallssortering på hele festivalområdet.

Organisk emballasje

Vi benytter tallerkner og bestikk laget av hurtigvoksende trær og planter – et bærekraftig, miljøvennlig og organisk nedbrytbart materiale.

Kortreist mat

Festivalen handler om lokalprodusert og kortreist mat med fokus på bærekraft og kvalitet.

Verdier

Barnevennlig

Det skal være spennende, morsomt og lærerikt for barna å være på matfestival. Barna har et eget lekeområde, og vi har satt av hele søndagen til barn og unge – da blir det «Barnas dag» med gratis arrangementer.

Bærekraft

Med satsning på lokalmat, bruk av miljøvennlige materialer, vask og gjenbruk av serveringsmateriell og god hjelp fra besøkende på festivalen, skal vi lage en grønn festival som spiller på lag med naturen.

Lokalmiljø

Det skal være fint å bo i Tinn – og det skal være hyggelig å komme til Tinn. Vi knytter bygd og by sammen og bygger identitet, nye opplevelser og møteplasser vi kan være stolte av.