En prat med
Anders Mårdalen

Siden 2009 har Anders vært med å bygge opp hummel & AssistCo til nye høyder i Norge. AssistCo kjøpte ut Hydro Sport i sin tid, og ble distributør av den danske merkevaren, som var på utkikk etter en partner for å løfte satsingen til nye høyder i det norske markedet.

Som aktiv fotballspiller i klubber på høyt nivå gjennom mange år, ble nettverket i fotballen en fin måte å starte arbeidskarrieren på i AssistCo etter at skoene ble lagt på hylla. Sammen med pappa Sigmund og mange dyktige kolleger fra Rjukan, Bergen og Trondheim, har de år etter år klart å vokse i et etablert og utfordrende marked med store aktører som Adidas og Nike. Det er ikke annet enn utrolig imponerende.

Utover nevnte hummel har de sin egen merkevare – Assist – med et bredt sortiment innen sportsmedisinsk utstyr. Isposen er nok definitivt det som står hjertet nærmest – et produkt som produseres i egne lokaler på Rjukan, og som eksporteres til store deler av Europa gjennom retailkjeder, partnere, og en rekke klubber og idrettslag.

På spørsmål om alt har vært en dans på roser og om hva som er suksessformelen, kommer det et lite glis i det han svarer;

– Haha, om ikke dans – så noe i nærheten så langt. Det vil si, det har vært mye gøy på veien.

– Kortversjonen må vel være folkene, logistikken og det troverdige vi kan levere fra oss til kundene. Samtidig er vi jo helt avhengige av at vi kommer med noen brands og produkter som blir godt tatt i mot av konsumenten, som vi heldigvis får bekreftelser på i økende grad.

Hva tenker du om Rjukan Matfestival?

Det må omfavnes, og ønskes velkommen!

– God mat henger jo høyt hos de fleste, og mikset inn med glade mennesker og god stemning så det finnes vel ikke alternativer til suksess disse dagene ?

– Det ligger mye passion og prestisje i lanseringen av denne festivalen for arrangøren, så jeg har veldig høye forventninger til både gjennomføring og oppslutning.

– Ryktebørsen melder jo blant annet om noen meget sterke kokker som er på vei oppover.

Akkurat det kan vi bekrefte! Vi ser veldig frem til å servere både Anders og alle andre gjester som kommer innom festivalen. 

Fem kjappe

Hvem lager maten hjemme?

I manko på alternativer tvinger det seg litt frem at jeg selv blir fasit her. Ingen stor kokk, men en meget sterk gjest.

Favorittmat og drikke?

Appetitten følger jo og varierer litt i takt med humør, vær, stemning og mennesker. La oss gå for asiatisk som en preferert allrounder, med sjømat som en outsider til riktig sesong og omgivelser.

Hva skal du i sommer?

Det er ikke det enkleste å skulle planlegge for, men noe tid på hytta er jo en obligatorisk del av sommeren. En tidligere utsatt tur nordover er oppe til diskusjon igjen, samt et fotball EM som det jo ville vært brilliant å kunne vært tilstede på. Og – en helg på matfestivalen, hvor jeg forventer å levere sterk service i en av bodene deres.

Favorittsted i Tinn?

Det må bli «hjemme». Og Gaustablikk som den mest benyttede.

 

Hvem er ditt forbilde?

Oi, jeg kan like mange sitater, verdier og handlinger hentet fra forskjellige – men ikke oppsummert i èn person. Den får stå ubesvart herfra.

Lykke til med gjennomføringen av festivalen, la oss krysse fingrene for godt vær og god oppslutning. 

Flere nyheter

Lykke til fra Gladmat-Maren

Rjukans betydning for matproduksjon

Matfestival på Rjukan?