Eventyrlig utvikling

Siden oppstarten i 2018 har den nye butikken hatt en veldig god utvikling, og virkelig fått et fotfeste i Rjukan sentrum. Søskenparet Brede og Ina har samarbeidet siden dag en, og med stort sortiment, flinke ansatte og knallgod service har butikken blitt et populært stoppested for handling av dagligvarer i Tinn.

Etter mange år i Oslo satte Brede Styrvold snuta hjemover. Med butikkerfaring fra tidligere grep han sjansen med begge hendene og startet Rema 1000 på Rjukan. Det var derfor ikke en helt ukjent hverdag han gikk inn i – samtidig har det vært lange dager og mye jobbing for å få ting opp å stå. Samarbeidet med søsteren, Ina, fungerer veldig bra. Det har knapt vært diskusjoner.

Ina er kjapt ute med en kommentar og et lurt smil allerede her:

– Ja, men det er fordi ingen gidder å diskutere med meg!

Men ellers, hvordan har det vært å starte butikk på Rjukan?

– Det har vært veldig moro, men også litt tøft så klart. Det er opp kl 05.00 hver dag for å åpne, og det er alltid noe å gjøre i en butikk, for å si det sånn. Dagene blir ofte lange, men det må til, sier Brede.

– Nå som vi har drevet på en stund er det veldig hyggelig å se så mange faste kunder, forteller Ina. Det gjør hverdagen i butikken fin når vi kan slå av en prat med mange.

– Så er vi så heldige å ha mange flotte ungdommer innom hver dag fra Rjukan Videregående skole.

Kundene har nok kanskje satt pris på den ekstra gode plassen mellom hyllene nå i koronatiden, for pilene har virkelig pekt oppover. I 2020 økte omsetningen med 30%, og hittil i år har det vært nesten like bra.

– Ja, tror jo at det har vært postivt med ekstra plass i denne tiden. Samtidig tror vi også kundene setter pris på vareutvalget, som vi er veldig stolte av i Rema 1000.

Hva er målene for 2021?

– Hvis vi klarer å fortsette veksten med mer en 10% i år så er vi veldig fornøyde – og det ser veldig bra ut. 

Det har lenge vært fokus på matsvinn i butikker og i stedet for å kaste maten gjøres det virkelig en innsats på Rema 1000 for å få varene ut til kundene før de går ut på dato – til en rimeligere pris. Det er en evig jakt og Brede lovpriser sine ansatte som sørger for at svinnet blir så lite som mulig.

-Ja, det er viktig å ha kontroll på bestillingene. Samtidig må vi passe på å rullere i hyllene hver dag. Da blir det bra.

Hva tenker dere om Rjukan Matfestival?

– Det synes vi er et kjempekonsept, og vi gleder oss veldig til 15 juli (åpningsdag).

Fem kjappe

Beste tips for mindre matsvinn?

Kontroll på bestillingene. 

Favorittmat og drikke?

Gambas pil pil & sommerøl

Hva skal du i sommer?

Jobbe og på Rjukan Matfestival

Favorittsted i Tinn?

Tallåsen hos gome og gofa

 

Hvem er ditt forbilde?

Ina (søster)

Flere nyheter

Fra skieldorado til sommermagi

Seterliv for store og små