Fantastiske muligheter på Rjukan og Rauland 

Aktiv Eiendomsmegling Tinn og Vinje er det lokale meglerkontoret med hyggelige og hjelpsomme mennesker, som tar deg igjennom prosessen med kjøp og salg av hus og hytte.

Selskapet har hovedkontor i Kongsberg, med avdelingskontor på Rjukan som har ansvaret for områdene Tinn og Rauland. Monica Bakken er daglig leder for området, og har mange lovord om de flotte kommunene i Telemark. 

Monica er forøvrig fra Notodden selv og pendler mellom kontorene. Hun har, gjennom meglerne, god kontroll på hvordan markedet beveger seg.

Hvordan har utviklingen vært i Tinn og Rauland de siste årene? 

Etter svingninger i årene imellom var prisene på eneboliger i Tinn i 2018 omtrent som i 2014, mens prisene på leiligheter hadde økt med 19%. Etter det har boligprisene i Tinn bare gått oppover med ca 15 % økning pr år. Antall boliger som er solgt har ligget på 50-60 i året. Den siste tiden har vi også sett økt trykk på boligmarkedet her i Tinn, med stadig flere budrunder, noe som sikkert kan ha en sammenheng med at det skjer mye positivt i kommunen nå. Det håper vi fortsetter!

Fritidsmarkedet har hatt en jevn økning i pris på ca 5 % de 3 siste årene. Det har vært god interesse for fritidsboliger i Tinn og Rauland som også synes i økningen i antall solgte enheter. I 2019 og 2020 ble det solgt ca 200 fritidsboliger i vårt område. Utviklingen i hyttefeltene bl.a. på Gaustablikk og i Rauland påvirker helt klart disse tallene. Etter at Corona-pandemien satt inn har vi også opplevd et uvanlig stort trykk i fritidsmarkedet.

Hva er det som gjør disse områdene så spesielle?

Flott natur og hyggelige mennesker gjør disse områdene fantastiske! Det er godt lagt til rette for ulike aktiviteter, både innen kultur med bl.a. invitasjon inn i verdensarven, flotte turområder med bl.a. utfordringer, utsikt og dyr, barnefamilieaktiviteter med bl.a. badeland og ski-/akeanlegg for store og små. 

Dere har en ny kar i Kristian, som vi hører er en meget hyggelig og dreven kar. Kan du si noen ord om han?

Etter første møte med Kristian var det noe med utstrålingen og oppriktigheten hans som gjorde at jeg ikke var i tvil om å ta han inn i firmaet. Etter at han tok på seg egne oppdrag har jeg blitt imponert over hvordan han står på for kundene og gleden han viser for yrket. Han er fortsatt ny, men med hans innsats er det lett å «glemme». Han tar tilbakemeldinger til seg for å hele tiden bli bedre. For oss er det viktig at man gjør en god jobb med kundene og passer godt inn i det sosiale miljøet i firmaet, og det gjør Kristian. 

Foruten Kristian er den erfarne eiendomsmegleren Sindre Tjønn også på plass i Aktiv sine kontorer i Tinn Sparebank. Sindre har solgt flere hundre boliger i Tinn og kjenner derfor markedet svært godt. Selv om han nå er bosatt på Miland er han opprinnelig Raulending, og har derfor også god kjennskap til Raulandsmarkedet.

Hva tenker dere om Rjukan Matfestival?

Rjukan Matfestival vil være med på å vise det Rjukan og omegn har å by på av goder. Ikke bare god mat, men også fellesskap og som et flott sted. Planleggingen og organiseringen rundt Rjukan Matfestival virker veldig proft, jordnært og engasjerende, så dette trur jeg blir en suksess.

– Det vil nok være ønske om at dette blir et årlig arrangement, avslutter Monica.

Vi kan bekrefte at det er det som definitivt er planen. Når koronaen nå snart er over vil det være mye større muligheter for å gjøre dette til en skikkelig fjellandsby-festival – som etterhvert kan strekke seg fra torget til Kinokafeen. Både oppover Sam Eydes gate og Storgata!

Fem kjappe

Hvem lager maten hjemme?

Sindre: Det er jeg!

Kristian: Har ikke skaffet meg noe eget enda, så akkurat på kjøkkenet er det nok ikke meg som står mest ..

Favorittmat og drikke?

Sindre: Det er så mye som er godt! På sommeren er spareribs en favoritt. Ellers har jeg blitt ivrig på å lage ordentlig italiensk pizza, som er en sikker vinner. Av drikke må det bli øl. Jeg og en kamerat har startet vårt eget lille minibryggeri, og det er en morsom hobby.

Kristian: Jeg er litt for glad i mat til å velge ut en favoritt, men om man skulle valgt ut noe så ligger fondue helt i toppen av lista. På drikkefronten går det i mer cola enn jeg liker å innrømme. Ellers hender det at det blir noen glass musserende utover kveldene.

Hva skal du i sommer?

Sindre: Jeg og samboeren min er veldig glade i å reise. I sommer blir det nok vanskelig å reise utenlands, så da må det nok bli en Norgesferie som vi får ta litt på sparket. 

Kristian: Mye av tiden i sommer kommer nok til å bli brukt på stranda. Dette blir min første sommer i fast jobb, så da skal fridagene nytes litt ekstra. Det er klart at man også håper på at Norge åpner litt mer og at det blir rom for noen festligheter utover sommeren! 

Favorittsted i Tinn?

Sindre: Det er mange flotte steder i Tinn, men jeg bor selv på Miland og trives veldig godt der. Så det må bli svaret mitt!

Kristian: Selv bor jeg i Gransherad og pendler til Rjukan, så jeg har brukt mye tid langs Tinnsjøen de siste månedene og områdene langs vannet har helt klart blitt blant mine favoritter!

 

Hvem er ditt forbilde?

Sindre: Det er flere! Skal jeg svare en tror jeg det må bli Knut Haugland. Han var søskenbarnet til min bestemor, og en mann jeg har hørt mye om i oppveksten. Foruten å være en kjent motstandsmann, som bl.a. var med på Vemork-aksjonen, deltok han etter krigen på Kon-Tiki ekspedisjonen med Thor Heyerdahl. En ekte helt og flott forbilde!

Kristian: Når man starter i en ny jobb så tror jeg det er naturlig at kollegaene dine blir forbilder i hverdagen. Jeg bruker mye tid på å ta til meg den kunnskapen jeg kan og følge med på hvordan de gjør ting. De er vanvittig dyktige hele gjengen og har virkelig vært en trygghet for meg som fersk megler!

Andre nyheter

Fra skieldorado til sommermagi

Seterliv for store og små