Glad for gjenåpning av Rjukan Admini Hotel

Driver av det flotte og ærverdige hotellet i Rjukan sentrum, Morten Leite, tror sommeren blir vendepunktet for reiselivsnæringen i Norge – etter at covid-19 perioden hittil har satt dype spor. Sammen med sin dyktige partner og samboer, Kenneth K. Tangen, har de ansvaret for både Rjukan Admini Hotel og Ringnes Gård.

Folket i Tinn har blitt godt kjent med det hyggelige og energiske paret som tok over driften av Rjukan Admini Hotel først i 2016, så etter en liten pause, fra juli 2019. Begge har lang erfaring fra hotell- og servicenæringen der Morten bl.a har vært salgsdirektør for Rica hotellene, salg- og markedsdirektør for SeaDream Yacht Club og hotellsjef for Gaustablikk Høyfjellshotell – for og nevne noe. Kenneth har hatt daglig ansvar for storslåtte Theatercafeen i over ti år og vært med Morten siden dag en som hotellsjef, både på Rjukan Admini Hotel og Ringnes Gård. Etter en tøff periode ser det nå endelig ut som de lysere tidene kommer.

Når vi nevner jobben Morten hadde i SeaDream Yacht Club kommer sammenlikningen med Rjukan ganske kjapt:

– Jeg sier ofte at Rjukan Admini Hotel er som SeaDream Yacht Club med sin atomosfære og service. Men forskjellen er at Rjukan Admini Hotel er vakkert plassert i sentrum av Rjukan og ikke seiler på verdens hav. He he…

Hva er det som er så spesielt med Rjukan?

– Det må være kombinasjonen av natur, opplevelser, aktiviteter og historie samlet innenfor et så lite geografisk område. Her er det aldri kjedelig. Derfor holder det ikke med kun en overnatting når du skal besøke Rjukan Admini Hotel.

Hvordan ser sommeren ut for dere i år? 

Vi har stor tro på at det blir fullt hus og mange hyggelige hotellgjester. Akkurat som sommeren 2020. Vi opplever en økende etterspørsel dag for dag.

Hva har vært det tøffeste i koronatiden?

Savnet av gjester og et stille hotell. I tillegg har det vært trist å se at flinke medarbeidere er permittert fra en jobb de er svært glad i. Vi savner virkelig både våre gjester og ansatte.

Kan reiselysten til nordmenn i tiden fremover, kombinert med stengte grenser, veie opp for det tapte i året som har gått?

 Vi har stor tro på at nordmenn skal fylle opp mye av det tapte. Men det fordrer at dem også besøker oss etter en forhåpentligvis god sommer-sesong. Vi ønsker oss gjester i alle årstider.

I det som forhåpentligvis blir en veldig travel periode for hotellet, ble det samtidig vanskelig å bli med som utstiller på festivalen i år. Derfor er vi utrolig takknemlige for at de stiller som sponsor selv i en vanskelig tid. 

Hva tenker dere om Rjukan Matfestival?

– Spennende nyhet til det beste for Rjukan. Vi tror dette blir en festival som ytterligere befester og øker Rjukan sin posisjon som en spennende destinasjon å besøke.

Under de mange samtalene både før og etter jul ble det spilt opp flere ideer som vi vil samarbeide med Rjukan Admini Hotel om fremover. Dette ser vi veldig frem til.

Fem kjappe

Hvem lager maten hjemme?

Hos oss er det Kenneth som briljerer med både mat og drikke. Morten nyter.

Favorittmat og drikke?

Sjømat og champagne.

Hva skal du i sommer?

Jobbe!

Favorittsted i Telemark?

Rjukan  – selvfølgelig!

 

Hvem er ditt forbilde?

Harry Styles

Alternativt må det bli de flinkeste folka som står på i en krevende pandemi.

 

Flere nyheter

Fra skieldorado til sommermagi

Seterliv for store og små