Gladmat-Maren ønsker lykke til!

Norges største matfestival – Gladmat i Stavanger – gjør seg klare for sommeren, og ønsker samtidig Rjukan Matfestival lykke til!

Maren Skjelde, daglig leder i Gladmat har vært støttespiller fra første dag og gitt oss mange gode råd på veien – noe vi er veldig takknemlig for. Selv om det blir en annerledes festival enn tiltenkt for både Rjukan Matfestival og Gladmat, er Maren som alltid veldig positiv. Vi stilte hun noen spørsmål om årets festival.

Hvordan blir årets Gladmat?

Innholdet på årets Gladmat blir egentlig nokså omfattende. Vi skal ha konseptområder med både gatemat, lokalmat og håndverksbrygg. Det skal være kokkekonkurranser og matkurs for barn. I tillegg skal vi ha Gladmatløyper, hvor publikum går med guide fra restaurant til restaurant. Vi lanserer også Gladmatløyper ut i regionen, slik at publikum får anledning til å besøke produsenter der de er. Og vi skal ut på fjelltur! Både mat på topptur og sanking av spiselige vekster. Vi er også heldige som har engasjerte restauranter som har sine egne Gladmat-arrangement, det er alltid veldig vellykket.

Hvilke tiltak gjør dere for å sikre en trygg og smittefri festival?

Vi følger retningslinjene gitt av myndighetene, og planlegger så langt at vi må drive konseptområdene med antallsrestriksjoner og ulike tidspunkt hvor gjestene kan komme inn. På den måten sikrer vi at vi får spritet ned området mellom besøkene, i tillegg til at vi kan sikre avstand mellom gjestene. Både utstillere og restauranter vil selvsagt også forholde seg til restriksjoner, men det er jo godt innarbeida rutiner hos alle.

Fra rundt 250 000 besøkende til noen få tusen besøkende. Hva tenker du blir den største utfordringen i år?

Vi må antageligvis forholde oss til en logistikk med styring av publikum på en annen måte enn tidligere, det er jeg spent på hvordan blir. Men alle er så innstilt på, og gleder seg til, å gjøre kjekke ting sammen, så dette får vi til.

Hva er dine tanker om Rjukan Matfestival?

For oss som jobber med mat og matkultur, og som ønsker å skape gode møteplasser, er det utrolig kjekt å oppleve engasjement rundt forbi. Interessen for mat er voksende, og jeg er sikker på at Rjukan Matfestival kommer til å bringe mye positivt med seg.

Rjukan Matfestival planlegger å organisere årets arrangementet etter samme prinsipper som Gladmat og andre matfestivaler. Hagen, Mattorget og Bryggeriet blir separate soner der våre gjester får tildelt bord som på en vanlig uterestaurant. Bestilling av mat og drikke gjøres enkelt fra telefonen, og maten serveres av våre servitører. 

Vi takker igjen for et fint samarbeid hittil med Gladmat, og vi gleder oss til å dele tanker, erfaringer og idéer fremover. Masse lykke til fra oss med årets festival!

 

Flere nyheter

En prat med Anders Mårdalen

Rjukans betydning for matproduksjon

Matfestival på Rjukan?