Gleder seg til Rjukantur!

Sabrina og Endre har nettopp sluppet ny singel (Fated) og slipper et helt nytt album til høsten. Endelig er spillejobbene i gang igjen etter en lang pause pga koronaen, og de ser begge veldig frem til første møte med Vestfjorddalen og Rjukan.

Den herlige duoen består av Sabrina Sciacca fra Sicilia på vokal og bass og Endre Koch fra Nesodden på gitar- og vokalharmonier. Sabrina har sunget og spilt bass i mange band i Italia siden hun var fjorten. Hun har alltid elsket å tolke og synge andre folks sanger. Tre av hennes viktigste inspirasjoner er Norah Jones, Gillian Welch og Aretha Franklin. Endre er fra Nesodden utenfor Oslo, og har spilt gitar siden han var guttunge. Da han var 16 år begynte han utviklingen av en veldig spesiell tappingteknikk på gitaren – inspirert av blant annet Stanley Jordan og Ole Staveteig. Det er kun to gitarister i Norge (vi vet om) som spiller på denne måten, og det er virkelig en opplevelse for alle som er elsker gitartoner! 

Hva er planen for konserter i sommer, dere?

– Vi slipper plate i november og er i gang med å booke en releaseturne, men det blir noen konserter før det også da det jo endelig er mulig å spille for folk igjen. Vi har som mange andre vært litt avventende pga pandemien, men har fått bekreftet et par jobber allerede, bla annet en matfestival i Trysil.

Hvordan blir det å spille på Rjukan Matfestival, mellom to fjell, i Vestfjorddalen?

– Vi gleder oss masse til å vise frem nye låter i fantastiske omgivelser på Rjukan. Musikk, god mat og god drikke er jo en knakandes bra kombinasjon så vi er helt sikre på at dette blir bra.

– Det er første gang jeg spiller på Rjukan og Sabrina har heller aldri satt sine ben på Rjukan så dette blir spennende. Det er jo en fantastisk beliggenhet, rå natur og et visst historisk sus over Rjukan så vi har tenkt å få med oss litt av dette i løpet av helgen innimellom god mat og drikke.

Hvilke planer har dere for sommerferien ellers?

Endre: – Familien har et hus på Helgelandskysten som vi drar til hver sommer. Der er det fint å bare være til, men har ikke ro i kroppen så det blir vel ut å farte på diverse turer, fisking, windsurfing og bading etc og gitaren er jo alltid med.

Sabrina: – Jeg håper å få reist en tur til Sicilia for å besøke familien min som jeg ikke har sett på 2 år. Det blir også mange turer på strender og ut for å nyte naturen i Oslo området.

Fortell gjerne litt om den nye låta deres, Fated. Bakgrunn og story?

– Fated er en Bluesy sommerlåt om kjærleik og forestillinger om kjærleik. Sangen forteller en historie om et forhold som ikke var ment til å vare. En berg og dalbane, en turbulent flytur fra de store høyder til mørke daler, en reise uten setebelter som ender med 2 stk som har vært en tur i både vaskemaskina og tørketrommelen.
MEN selv om livet noen ganger tar en venstresving, er det også viktig å huske alle de gode øyeblikkene man delte og beholde dem i hjerte og sinn.

Gitarene understreker sangens tema med å være litt røff i kantene på versene, men endrer seg til søte harmonier på refrengene. Dette holder de motstridende følelsene i live også musikalsk. Det er også mange musikalske korte stopp i sangen som symboliserer viktigheten av å ta seg tid pauser for å puste og tenke seg om.

Hva vil dere helst få servert på matfestivalen?

– Vi er veldig glad i sjømat, thaimat, indisk, norsk, mexikansk, kreolsk, italiensk etc. Vi tror detta blir bra!

Hvem vil dere sende en sommerhilsen til?

Sabrina: – Maya, dattera mi og familie på Sicilia.

Endre: – Jentene mine på Nesodden Ingvild, Thora og Vår.

Vi gleder oss veldig til se Sabrina & Endre på scenen på torget. Velkommen skal dere være.

Billetter til konserten lørdag 17 juli kan kjøpes her. NB! Få billetter igjen!

Flere nyheter

Fra skieldorado til sommermagi

Seterliv for store og små