Matfestival på Rjukan?

Idéen om en matfestival på Rjukan er slettes ikke ny! I våre mange møter og samtaler med lokale produsenter viste det seg at de fleste har tenkt tanken om en skikkelig matfestival med fokus på lokalmat fra Tinn.

Noen utfordringer..

Helt fra starten har vårt utgangspunkt for å arrangere en matfestival vært at den må inneholde noe for alle – både lokale, hyttefolk og turister, og for både store og små. Med mange «gode» idéer, interesserte utstillere og gode råvarer tenkte vi først at dette skulle gå veldig fint. 

Men det er ikke alltid like lett som en tror..

Kunne vi klare å knytte opp mat, drikke, musikk, kultur og arrangementer for å gjøre dette til noe levedyktig i årene som kommer?

Vi stod ovenfor flere utfordringer og hindre. For det første skal jo festivalen holdes midt i juli, da mange er på ferie og turistsesongen er på sitt travleste i Tinn. For det andre så har jo ikke akkurat bøndene fått høstet så mye i juli. Og for det tredje så har jo matprodusentene så klart gjort mange avtaler rundt salg på forhånd – fordi råvarene er så gode og ettertraktede! På toppen av dette kreves det en god del kapital for å arrangere en firedagers mat- og musikkfestival.

Vi ønsket er bra nivå på artistene under festivalen, men hvordan få til det som nystartet festival på begrenset budsjett? Dette og andre utfordringer – og selvsagt også de mange oppturene – kan du lese mer om senere, så følg med oss!

På vår digitale ferd med å presentere festivalplanene til et tyvetalls utstillere på Teams, fikk vi mange gode innspill og idéer som vi kunne spinne videre på, og etterhvert begynte ting å finne sin form. Vi fikk på plass avtaler om kjøp av råvarer, vi fikk en rekke flotte utstillere med på laget, og vi klarte å lande noen spennende konsepter som skal presenteres på festivalen.

Alt i alt har det vært en fin reise, der vi har lært masse og fått mange nye bekjentskaper. Så er det sånn at ikke alle kan stille – sånn er det bare. Det kan vi heller ikke forvente.

Forresten er det også en «liten drøm» å få til noe kult i traktene der man er født og oppvokst. Derfor startet vi også Rjukan Events.

Hilsen Morten & Rune

Flere nyheter

En prat med Anders Mårdalen

Lykke til fra Gladmat-Maren

Rjukans betydning for matproduksjon