Satser på ungdommen

Det har blitt et kjent syn med Rjukan VVS & Elektro sine biler i Tinn kommune. Siden 2000 har det selskapet opparbeidet seg et et veldig godt rykte i Vestfjorddalen og omegn. I tillegg satser de på unge og flinke medarbeidere som vil bosette seg i kommunen.

Vi som arrangør er heldige å ha med Rjukan VVS & Elektro med som sponsor. Det er mye som skal tilrettelegges av strøm på Rjukan Matfestival – og da trengs det folk som har lang fartstid og mye kompetanse på området. Tommy Storøygard er ikke bare en kjent skikkelse i idrettsmiljøet. Det er nok mange som har hatt besøk av elektrikeren!

Når vi tok kontakt for å spørre om hjelp til festivalen gikk det ikke lang tid før alt av behov til strøm var planlagt til minste detalj. Vi spør like så greit om festivalen først som sist. 

Det virker som du har «vært borti» strøm før Tommy. Takk for god hjelp hittil. Hva tror du om Rjukan Matfestival?

Rjukan Matfestival er veldig spennende. Det er et viktig tilskudd til kulturlivet på Rjukan og er plassert i en periode hvor det ikke skjer så mye annet. Håper og tror at Rjukan Matfestival er her også i 2030 .

Dere (Rjukan VVS & Elektro) satser mye på ungdom og nye lærlinger. Hva er det som er mest populært for de unge? VVS eller elektro? Og hva tror du er grunnen til det?

– Vi har i dag 5 lærlinger der en er rørlegger og 4 er elektrikere. Det er veldig viktig for oss og for Tinn at ungdommer som ønsker å utdanne seg til håndverkere får mulighet til å fullføre sin utdannelse med fagbrev. Vi har derfor alltid vært flinke til å ansette lærlinger. Det er nok elektrobiten som er mest populær blant ungdommer i dag. Mye av det tror jeg kommer av at elektrobransjen er er veldig innovativ, og det skjer veldig mye nytt hele tiden. I tillegg så tror jeg mange ungdommer ikke helt vet hvordan en rørleggers hverdag er. Jeg tror mange ville bli positivt overrasket over mangfoldet også i den bransjen er. 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for en ansatt hos dere?

En typisk hverdag for en håndverker hos oss er helt umulig å definere, da ingen dager egentlig er like. Vi treffer stadig nye mennesker som har nye utfordrende oppgaver til oss. Det er jo derfor livet som håndverker er helt herlig. Man skaper ting og får være kreativ..

Hvordan ønsker Rjukan VVS & Elektro AS å møte fremtiden ?

Vi skal være en trygg bedrift som skaper arbeidsplasser for mange håndverkere i Tinn, og vi skal utvikle oss slik at vi til enhver tid kan levere de tjenester kundene våre måtte ønske.

Festivalen er i trygge hender når Tommy og Rjukan VVS & Elektro fikser strømmen. Det er vi veldig takknemlige for. 

Fem kjappe

Hvem lager maten hjemme?

Hege er flinkest på kjøkkenet, men jeg har noen bidrag.

Favorittmat og drikke?

Favorittmat er Pasta med baconterninger og masse salt 🙂 Nytes med en kald Coca Cola.

Hva skal du i sommer?

I sommer blir det en liten tur på sørlandet, mens resten av ferien tilbringes på Rjukan.

Favorittsted i Tinn?

Denne var enkel… Rjukan Stadion, definitivt!

 

Hvem er ditt forbilde?

Jeg har egentlig ikke et spesifikk forbilde, men har lært mye av mange dyktige mennesker gjennom mitt lange liv innen idrett. Dette preger nok mitt liv i dag !

Flere nyheter

Lykke til fra Gladmat-Maren

Rjukans betydning for matproduksjon

Matfestival på Rjukan?