Voksende marked for byggutleie

I over 20 år har Telemark Byggutleie (TBU) levert utstyr til byggprosjekter i Telemark. Det Notodden-baserte selskapet har også åpnet en egen avdeling på Rjukan, da det voksende markedet for hyttebygging og Tinn kommunes satsing på verdensarv har gitt stort behov for utstyr som TBU leverer. 

For byggentrepenører og anleggsarbeidere er det ofte behov for ekstra spesialverktøy, stillas, lifter og andre ting –  helst i løpet av kort tid så det ikke blir forsinkelser i arbeidet. Strategisk lokalisert i umiddelbar nærhet til Gausta, Rauland, Tuddal og næringslivet i Tinn og Vinje, har TBU gjort tilgjengeligheten enkel for både bedrifter og private hele året rundt. I tillegg er god service noe som prioriteres veldig høyt hos Telemarksbedriften. Det kan bekreftes av fornøyde kunder med strålende tilbakemeldinger på Google og Facebook.

Det er alltid interessant å vite litt om bakgrunnen til de som får så mye skryt og driver så godt. Derfor går vi rett på sak når vi snakker med daglig leder og eier av TBU, Odd Arild Bakka.

Hvordan startet eventyret Telemark Byggutleie?

– Vi var helt beviste på at det var et kjempebehov for å heise fokus på helse, miljø og sikkerhet i bygg – og anleggsbransjen for ca. 20 år tilbake, derfor satset vi helt bevist på stillas, moderne utstyr og service overfor kundene.

Hvordan har oppstarten vært på Rjukan siden 2019, og er dere fornøyde med utviklingen i Tinn kommune?

– TBU AS har blitt møtt på en svært hyggelig måte i Rjukan, vi har mange kunder her fra tidligere så det var naturlig å komme tettere innpå for å gi raskere og bedre service. Vi vet at ting tar tid, det er ikke ferskvarer vi jobber med så dette er en langsiktig og varig satsing. Stor tro på Rjukan og entusiasmen her oppe.

Hva er det private kan leie hos dere og hva går det mest av?

– De kan leie akkurat det samme som de profesjonelle i markedet og det er akkurat det de gjør. Det er en årsak, de private vil jobbe like effektivt som profesjonelle og derfor leier de hos TBU.

Vi synes det var veldig stas når dere takket ja til å bli med på laget som sponsor. Det blir jo naturlig å spørre en fra Notodden som hva han synes om at Rjukan får sin egen mat- og musikkfestival – og hva Notodden Bluesfestival har gjort for Notodden som by og for folk i byen.

Hvilket forhold har du til Notodden Bluesfestival? Hvor viktig har festivalen vært for Notodden som by? Og til slutt – hva synes du om planene for Rjukan Matfestival? 

– Det siste først, fantastisk engasjement og entusiasme. Hele samfunnet har veldig fokus på hurtighet og effektivitet. Når bluesfestivalen starter så senker man skuldrene, så veldig enkelt. Når Rjukan Matfestival åpner så gjør man akkurat det samme og i tillegg nyter de gastronomiske fortreffelighetene Tinndølene serverer. Men, minst like viktig, dere gjør stedet, attraktiv for oss andre og dere som bor her.

Vi ønsker deg og dere i TBU velkommen til Rjukan Matfestival 15-18 juli!

Fem kjappe

Hvem lager maten hjemme?

Den av oss som kommer først hjem, men jeg er som regel treg.

Favorittmat og drikke?

En saftig burger og cola, eller en trailerlunsj (egg, bønner og bacon), Rjukan Hytteby.

Hva skal du i sommer?

Matfestival på Rjukan😊

Favorittsted i Tinn?

Det er to steder som er utrolig ok, Rjukan Hytteby og et konditori med noen utebord, koselig plass.

Hvem er ditt forbilde?

Hun jeg lager mat sammen med.