Sponsorer og partnere

Hovedsponsorer

Hima Seafood

Hima Seafood skal investere 1,6 milliarder i verdens største landbasert oppdrettsanlegg for ørret på Rjukan. Hima tar sikte på å produsere 9.000 tonn ørret årlig fra 2023 – 2024.

Den nye produksjonsanlegget blir topp moderne med bærekraft og miljø i fokus, og blir verdens største i sitt slag. Med ny teknologi, lukket anlegg og friskt vann vil det bli produsert fisk med svært høy kvalitet.

Les mer

AssistCo

Med hummel (agentur i Norge) og Assist (egen merkevare) har AssistCo gjort det umulige mulig. Fra 2010 og frem til i dag har det vært en eventyrlig utvikling for Rjukanbedriften – som nå også har avdelingskontorer i Oslo, Bergen og Trondheim. 

Den danske merkevaren hummel har fått skikkelig fotfeste i Norge gjennom AssistCo. Spesielt innen håndballen, men også fotball.

Les mer

Gausta.com

Gausta skisenter er et av Norges største skisenter med 13 heiser og 35 nedfarter, hvor lengste nedfart er hele 3.200 meter. Området har 80 km med langrennsløyper som prepareres daglig i sesongen. Gausta er en av landets mest snøsikre vinterdestinasjon, med sine 900 – 1.000 m.o.h. ved foten av Gaustatoppen. 

Skibakkene er av ypperste klasse med barnevennlig bakker, terrengparker, offpist-kjøring og lange velpreparerte bakker med mye terreng. På Gausta finnes det noe for absolutt alle.

Les mer

Brødrene Alseth

Brødrene Alseth er en av de mest erfarne entreprenør bedrifter i distriktet. De kombinerer denne erfaringen med godt kvalifiserte ansatte og en maskinpark. 

Telemark Byggutleie

Telemark Byggutleie AS har levert utstyr, maskiner, lifter og stillas til byggprosjekter i over 20 år. Vi er en ledende leverandør på maskin- og stillasutleie i Telemark og omegn.

Hos TBU får du alt du trenger til ethvert prosjekt på ett sted. Vi leverer alt av gravemaskiner, minigravere, lifter og maskiner for flytting og kutting som hjullastere, minidumpere og kvistkuttere. Vi har også brakker, letthus og gjerder til byggeplassen, samt solide Haki-Stillas til store og små oppdrag.

Les mer

Bilfinger

Bilfinger er en del av det tyske konsernet Bilfinger SE, et av Europas ledende selskaper innen industrielt vedlikehold og service.

Bilfinger industrial services Norway er en tverrfaglig leverandør av prosjekter, vedlikehold og service til prosessindustri og energiprodusenter i Norge.

Les mer

Rjukan Interiørsenter

Det flotte interiørsenteret lokalisert på Svadde drives av samboerparet Geir og Mia, som har levert møbler og interiør til hus og hytter i mange år.

Med sine kreative og veloverveide løsninger for hus og hytter har de lykkes med sine ideér både nede i Vestfjordalen og på fjellet. Rjukan Interiørsenter har butikker for Møbelringen og Princess.

Les mer

Sponsorer

Aktiv Eiendomsmegling Tinn/Vinje

Les mer

Rema 1000

Rema 1000 på Rjukan åpnet dørene med flunkende ny butikk i 2018, og både tinndøler og hyttegjester har tatt godt imot nykommeren som tilbyr et stort varespekter i moderne lokaler.

Store deler av det gamle 313-bygget ble pusset opp, og i første etasje ligger den flotte dagligvarebutikken i et bygg som idag er fredet av riksantikvaren.

Les mer

Gaustabanen

Gaustabanen er en fjellbane som går fra Longefonn 1150 moh. til nær toppen av Gaustatoppen 1800 moh. Banen er åpen hele året og går kontinuerlig i åpningstiden.

Fra starten til toppen tar det 15 minutter. Banen består av 2 strekninger og 3 stasjoner. Fra nedre stasjon tar man en elektrisk trikk 850 meter inn i fjellet til Brekket. Der går man over til taubanen som tar deg opp til øvre stasjon og utgangen på toppen.

Tuddal høyfjellshotell

Et besøk på Tuddal Høyfjellshotell er virkelig en reise tilbake i tid. Her kan du oppleve stillhet og nærhet til omgivelsene, med god og gammel kultur bevart i veggene.

Hotellet har totalt 18 rom, og alle rommene er bevart i sin opprinnelige og originale stil. Riktignok har de fått nye bad med dusj og toalett, helt etter dagens standard, men den gamle stilen og sjelen er nennsomt tatt vare på.

Les mer

Hydro Energi

Kraftverkene på Rjukan og Telemark er Hydros eldste. Svelgfoss ble først lansert i 1907 og var da Europas største og verdens nest største kraftverk.

Kraftverkene Frøystul, Vemork, Såheim, Moflåt, Mæl og Svelgfoss sørger for omtrent 1/3 av Hydros kraftproduksjon i Norge. 

Bravida

Bravida er en ledende leverandør av prosjekt og tjenester innenfor elektro, rør og ventilasjon i Norge.

Bravida utfører både små og store prosjekter, og hjelper til med drift og vedlikehold av dine tekniske installasjoner.

Spar Rjukan

Hos SPAR Rjukan finner du alltid gode tilbud og et bredt utvalg av ferske brød og frukt og grønt. Og lurer du på hva du skal ha til middag, kan du få inspirasjon, gode tips og oppskrifter i vår ferskvareavdeling.

Besøk Spar sin nettside

Sandviken Camping

Sandviken Camping tilbyr aktiviteter og campingplass nær Rjukan. Kun 30 kilometer fra Rjukan sentrum er alt fra spennende aktiviteter på Hardangervidda, til en avslappende dag på stranda i nærheten.  

Det nye innen camping har nådd Sandviken, nemlig glamping! Tre store luksustelt er satt opp med flott utsikt over Tinnsjøen.

Les mer

Jan Stenersen Transport

Jan Stenersen Transport AS er eid av Tinn Billag AS. De kjører husholdningsrenovasjon og hytterenovasjon på oppdrag for Tinn Kommune.

Du kan også leie ut containere til næring og til privatpersoner hos Jan Stenersen.

Sport 1 Rjukan

På Rjukan er det aktivitet året rundt. Dette preger så klart Sport 1 på Rjukan. Butikken er en fullsortiments sportsbutikk med stor fagkompetanse innen fottøy, bekledning, langrenn, alpint, topptur, sykkel og mye mer. 

Besøk Sport 1 Rjukan

Partnere

Visit Telemark

Hos Visit Telemark finner du informasjon om det meste av arrangementer, ting å gjøre, overnattingsmuligheter, restauranter og mye mer – i Telemark. Visit Telemark vil være til stede under matfestivalen.

Besøk VisitTelemark.no

Tinn Sparebank

Tinn Sparebank ble startet i 1858. Tilholdsstedet til banken var først skolebygningen på Nørstegard i Atrå, og fra 1880-åra holdt banken møter på Odden, eller Sigurdsrud som det senere ble kalt. Fra 1908 hadde banken fast lokale på Tollnes, og der holdt den til i nesten 60 år.

Den 24. september 1910 åpnet banken en filial på Rjukan i et lokale i Lofthusgården med Ole S. Berge som sjef.  Lofthusgården er det området hvor Rjukan Hotell nå ligger

Les mer

Rjukan Næringsutvikling

RNU har sammen Øst Telemark etablererkontor vært en positiv støttespiller for Rjukan Matfestival fra vi presenterte de første planene i 2020.

Besøk RNU.no

Visit Rjukan

Hos Visit Rjukan finner du informasjon om alt som rører seg og alle attraksjoner i fantastiske Rjukan og Tinn! Du kan også besøke turistkontoret for personlig veiledning og gode tips og råd for ditt besøk.

Besøk VisitRjukan.no

Rjukan Events

Rjukan Events er arrangør av Rjukan Matfestival. I tillegg til firmaturer, klasseturer og digitale tjenester, er arrangementer og events en del av vår satsning på turismen i Tinn.

Besøk RjukanEvents.no