SPONSOR

Sandviken Camping

Verdens fineste utsikt?

Opplev bygda

Sandviken camping tilbyr overnatting, aktiviteter og campingplass nær Rjukan. Kun 30 kilometer fra Rjukan sentrum er alt fra spennende aktiviteter på Hardangervidda, til en avslappende dag på stranda. Sandviken Camping ligger helt nord i Tinnsjøen. Med 4 stjerners camping som har åpent hele året har vi en rekke muligheter. Ut med kano på Tinnsjøen, med store muligheter for fisk. Sandviken camping er en familiedrift som drives av tredje generasjon Annette Fagerberg, og hennes samboer Christiane Kitzer.

Oldefar Olav Fagerberg født 1886 – 1970 kjøpte Sandviken til en billig penge året 1927 etter konkurs av sagbruket som ble drevet her før. Her har de en liten potetåker som brødfør familien og de selger gress til andre gårder i bygda. Det var dampskiptrafikk på Tinnsjøen fra 1864 – 1936. Brygga i Austbygde var nettopp på Sandviken, dengang kalt «Thosand».

Olav får sønnen Nils Fagerberg (1919 – 2004) som finner kjærligheten med Borghild Stranderud. De gifter seg 1948 og flytter til Sandviken.

Olav og Nils er snekkere og setter opp hovedhuset som står ved innkjøringen, som stod ferdig i «krigens år 1940». (Vi fant en planke i 2. etg hvor det stod nettopp det, vi har selvfølgelig tatt vare på den!) juni 1951 blir Halvor Fagerberg født.

Borghild og Nils satser stort på melkeproduksjon og får installert flotte maskiner inne på låven. Dette er så nytenkende og storslått slik at folk kommer langveisfra for å se hvordan dette fungerer. De hadde minimum 4 mjølkekyr.

På 50-tallet kommer fler og flere «turister» og spør om de får overnatte på plassen. Farfar Nils ser at det er både enklere arbeid og mer lettjente penger å drive overnatting enn melkeproduksjon. Etter kun 10 år, selger de alt av melkeproduksjonsmaskiner, bygger om låven og lager sanitæranlegg.
Båsene står der den dag i dag. Dette skjedde året 1964.

Campingdriften har altså begynt for fullt!

Les resten av historien på Sandviken Camping sin nettside