Utstiller

Lega gardsysteri og bakeri

Oppi fjellet, oppi fjellet

Det skjer mye.. 

På Raundalen i Øyfjell.

På Lega Gardsysteri og Bakeri i Vinje har bonde, Gro Hommo, drevet med geiter siden 1989. De om lag 230 melkegeitene må ha det utrolig bra – for osten er i verdensklasse. Vi er veldig stolte over å ha med Lega som utstiller på den første utgaven av Rjukan Matfestival.

I tillegg til ekte geitost og hvit geitost produserer Lega takkestekt pizzabunn (tynn og sprø bunn laget på den italienske måten), knubbost (fetaost), prim, muggost, bød, flattbrød, knekkebrød, kling og flere andre meieriprodukter.

På Raundalen gard er det aktivitet 365 dager i året. Bare til Hakeliseter fjellstue leverer ysteriet over 350 kg hvit geitost og masse flatbrød årlig. Osten er en del av hamburgermenyen der, noe den også blir på Rjukan Matfestival, sammen med blant annet storfekjøtt fra Stordalen Gardsbruk i Tinn.